Geregistreerd: Wo Aug 29, 2007 21:15 Berichten: 8 Woonplaats: Mechelen
|
4 personen:
2 kg aardappelen; 1.5 kg stoofperen (of mengeling van appelen en peren); 6 sneetjes gerookt spek; 4 grote uien; 20 g vetstof; 2 dl water; peper en zout
Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Schil de peren en/of appelen en snijd ze in partjes. Verhit vetstof en bak er de spekreepjes in. Giet het water erbij. Voeg de aardappelen en peren en/of appelen toe. Kruid met peper en zout. Laat 30 tot 45 min. zachtjes gaar sudderen. Neem het spek eruit en stamp alles goed onder elkaar. Snijd het spek in reepjes en voeg het aan de stamppot toe.
Hete bliksem wordt goed heet en goed gepeperd opgediend met knapperig gebakken sneetjes bloedworst.
(uit: "Streekgerehten", KAV, 1999)
|
|