* Bier
Hoegaarden wit
* Bereidingstijd
30 minuten
* Aantal personen
6
Ingrediënten
We gebruiken: 6 dike moten kabeljauw,3dl Stella Artois of Hoegaarden Wit,6 fijngehakte sjalotten en een half bosje fijn gehakte peterselie,150g boter,bieslook,tijm,laurier,citroen,peper en zout.
Bereiding
De moten lichtjes zouten en inpeperen en op een laag gehakte sjalot en peterselie in een stevig beboterde vuurvaste schaal overbrengen.Op elke moot een takje tijm,een half blad laurier,wat bieslook en een schijfje van een citroen die voorafgaandelijk geschild werd tot op het vruchtvlees.Schenk er nu zoveel bier over tot alles nipt onder staat en laat dan in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 15 minuten smoren.Hou dan de moten warm en kook het smoorvocht tot in de helft.Er dan de resterende boter in klontjes onderkloppen en de saus over de moten napperen.Bestrooi nog met versgehakte peterselie.Er horen vastkokende aardappelen bij.
|