ZEETONG
FRICASSE VAN TONG EN OOSTENDSE PLATTE OESTERS,
VELOUTE VAN HOEN EN POSTELEIN?
STOEMP VAN BINTJES EN SPINAZIE
Ben. 4 pers.: 2 tongen van 450/500gr
8 platte oostendse oesters
boter
2dl kippenbouillon
500gr spinazie
250gr puree van bintjes
opgeklopte room
1 pakje verse postelein
Spinazie: kuis de spinazie, kook hem (blancheren) en spoel af
Tong: doe de tongen in filet en maak de oesters open
Saus: laat de kippenbouillon tot op de helft inkoken en werk op met koude botervlokken
Snij de tongfilets in 3 stukken en bak ze aan op hevig vuur.
Stoemp: warm de puree op in de microgolf, snij de spinazie in grove stukken en meng met de puree
Finish: doe de stoemp in een diep bord en leg er wir-war de tong bij. Pocheer de oesters in eigen vocht gedurende 20 seconden en leg ze op de puree. Mix een eetlepel saus door de room en sauceer. Garneer met posteleinblaadjes
|