Paardenworstjes uit Dendermonde
500 g paardenworst
2 uien, in stukken
2 teentjes knoflook, in stukjes
3 blaadjes laurier
1 kruidentuiltje
snuifje komijn, kervel
0.75 l bruin tafelbier
bloem
boter
zwarte peper & zout
- Knijp de worst op gelijke partjes van ongeveer 8 cm. Prik ze, en stoof ze aan in boter, laat mooi aankleuren.
- Voeg de uien en knoflook toe en laat even meestoven.
- Strooi er 2 el bloem over en roer alles onder elkaar.
- Blus met het bier, tot alles mooi onderstaat en voeg ook de laurierblaadjes en kruidenbuiltje toe. Kruid met zwarte peper, snuifje komijn & zout.
- Draai het vuur lager en laat zo'n 25 minuten sudderen onder deksel.
- Bind eventueel de saus met wat maïzena en serveer met een snuifje kervel.
|